Over ons

Vuurwerkslachtoffers.nl is in 2016 op initiatief van Stefan Bakker opgericht. Een vuurwerkslachtoffer die in 2001 een ongeluk heeft gehad. Lees hier zijn persoonlijke verhaal. Aanvankelijk heeft hij de website opgericht voor het voorlichtigen van vuurwerk en mensen behoeden voor het leed wat vuurwerk kan aanrichten. Het idee is ontstaan nadat Stefan niets kon vinden op het internet wat met voorlichting over vuurwerk heeft te maken. Zo heeft hij verschillende vuurwerkslachtoffers in Nederland opgezocht via allerlei kanalen, en gevraagd of deze mensen hun persoonlijke verhaal wouden delen op vuurwerkslachtoffers.nl. Zo hebben veel mensen hier gehoor aan gegeven, en ook hebben verschillende slachtoffers zich zelf gemeld bij vuurwerkslachtoffers.nl.

Aanvankelijk is de website opgericht voor het voorlichten van vuurwerk, en mensen het verhaal vertellen dat zo'n knalletje je hele leven je kan achtervolgen.

Stefan Bakker, Oprichter

overons image


0

SLACHTOFFERS 2016/2017

0

SLACHTOFFERS 2017/2018
Doel van Vuurwerkslachtoffers.nl

Wij hebben als doel om de vuurwerkongelukken te verminderen. Omdat het vuurwerk steeds groter en zwaarder word, worden de ongelukken ook steeds heftiger. Vuurwerkslachtoffers.nl is absoluut niet tegen het consumentenvuurwerk, maar wil mensen behoeden voor het leed wat vuurwerk aan kan richten als je er niet voorzichtig mee omspringt. Veel slachtoffers denken vaak nog elke dag aan die ene seconde dat het mis ging. Het heeft hun leven helemaal op de kop gezet, de een kon z’n opleiding niet afmaken en de ander kan nooit zijn droombaan meer uitoefenen. Ook hebben wij als doel om een klankbord voor de vuurwerkslachtoffers te zijn. Via vuurwerkslachtoffers.nl kunnen ook alle slachtoffers met elkaar in contact komen en praten over wat hun dagelijks in het leven tegen komen door het vuurwerkongeluk.

Voorlichting

Veel vuurwerkslachtoffers wat op de website staan met hun verhaal geven op eigen initiatief voorlichtingen op basisscholen en voortgezet onderwijs. Ook werken de meeste samen met verschillende organisaties zoals; Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Brandweer, Politie, BPN, Bureau Halt en 4vuurwerkveilig.nl om een goede voorlichting te geven. De duur van zo’n voorlichting verschilt per persoon, maar gemiddeld duurt het ongeveer 1 a 2 uur per voorlichting. In verband met de privacy kunt u contact met ons opnemen via voorlichtingen@vuurwerkslachtoffers.nl en zorgen dat er contact met u word opgenomen.

Partner / Donateur worden?

Ook kunt u partner / donateur worden van de website, zodat wij vuurwerkbrillen, aansteeklonten end. belangeloos kunnen weggeven aan de kinderen bij voorlichtingen. Ook als bedrijf kunt u de brillen, aansteeklonten naar ons toe sturen. Vraag ons naar het adres. Zodra u donateur word komt u of uw bedrijf op de pagina Donateurs terecht en gedeeld op de website en social media kanalen van vuurwerkslachtoffers.nl. Alle donateurs krijgen eind Januari altijd het jaarrapport opgestuurd, zodat ze allemaal kunnen inzien dat vuurwerkslachtoffers.nl alles investeert in de website en voorlichtingen voor basisscholen/voortgezet onderwijs.

Download hier het Rapport 2017/2018 SEH

De spoed eisende hulp krijgt ieder jaar weer te maken met slachtoffers van vuurwerkongelukken. Bekijk de rapportage en lees oa. Hoeveel procent van de vuurwerkslachtoffers oog of handletsel heeft opgelopen.